Home » Maak van je shit je hit

Maak van je shit je hit

 

Oprah Winfrey deed het. Als  zwarte vrouw in Amerika kampt ze met dubbele minderheid zwart en vrouw. Van haar 6de tot 14de is door diverse neven en ooms misbruikt. Toch hield haar verleden haar niet tegen. Misschien zelfs daardoor ging ze harder werken aan haar leven. Ze is geen slachtoffer, maar een inspirator. Ze helpt anderen om hun leven te beteren. Ze is ondernemer, influencer, journalist, actrice, heeft een eigen televiziestation, productiemaatschappij. Geen slachtoffer, maar hitkannon. 

Dr. Edith Eva Eger deed het. Edith kwam als 16 jarig joods meisje in Auschwitz terecht. Ze overleefde de oorlog, maar haar ontberingen waren nog niet over. Ze kon naar Amerika emigreren. Ze wil slachtoffer zijn van haar verleden, probeerde het te vergeten. Ze studeerde voor psychologie om haar oorlogsverleden een plek te geven en anderen te helpen. Ze schreef boeken over haar ervaringen. Ze is te gast geweest in de Oprah Winfrey Show. Ze is ervan overtuigd dat iedereen een keuze heeft. Je hebt geen invloed over wat er met je gebeurd, maar je hebt wel een keuze over wat je denkt. En belangrijker nog hoe je er mee om gaat. Ze is specialistisch psycholoog in de behandeling van posttraumatisch stressstoornis. 

Jaqueline van Tintelen doet het. Als gevoelig meisje had ik vroeg al het idee dat de wereld om mij heen niet goed voelde. Onzeker, verlegen, mager, lang sluik haar met een bril en niet echt dom. Prima mispunt voor pesterijen. Vluchten, vechten ik heb het allemaal gedaan. Op 48 jarige leeftijd ben ik in een korte tijd mijn werk, mijn huwelijk, mijn mooie grote huis en mijn financiële zekerheid, kwijtgeraakt. Voor mij was het echter geen drama, maar een kans. Alle vastigheden waren doorgebroken. Ik had keuzes. Ik kon mijn leven inrichten zoals ik wou. En dat heb ik gedaan. Van leven in een wereld die ik niet herkende, leef ik nu in een liefdevolle omgeving en voel me vrij. Ik doe niet wat ik moet doen, ik doe wat ik wil, zonder daarbij anderen te benadelen. Ik doe wat ik altijd al wou als klein meisje: werken met paarden. En ik help daarbij andere vrouwen om hun eigen vrije liefdevolle leven te leven. Door mijn shit kon ik mijn hit gaan leven. Ik had die shit nodig. Het moet eerst erger worden, voordat het beter wordt. Maar je hebt altijd een keuze.  

 

Maak van je shit je hit. Als ik het kan, kan jij het ook.